Voetverzorging / Medisch Pedicure

Dagelijk worden uw voeten enorm belast. Het is daarom zeer belangrijk om uw voeten te verzorgen en ze de aandacht te geven, die ze verdienen.

Als voetverzorger houd ik mij bezig met verzorging van de voet en de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Daarnaast kan ik u op de juiste wijze adviezen geven en ervaar ik het voorkomen van diverse voetklachten als een belangrijke taak. U kunt niet alleen voor voetproblemen bij mij terecht, maar ook om uzelf eens lekker te verwennen of een ander een behandeling cadeau te doen.

Wat kan ik u aanbieden?

 • Pedicurebehandelingen
 • Voetverzorging bij Diabetespatiënten
 • Voetverzorging bij Reumapatiënten
 • Voetverzorging bij de Overige Risicpatiënten
 • Screening van de voeten
 • Nagelbeugeltechnieken
 • Orthesiologie
 • Nagelreparaties en nagelprotheses
 • Voet- en onderbeenmassage / hotstonemassage voet- en onderbeen
 • Cosmetische voetverzorging
 • Nagelstyling voeten
 • Harsen onderbenen
 • Manicuren
 • Cadeaucheques

Een combinatie van de diverse behandelingen is mogelijk.

Uw 1e pedicurebehandeling:

Iedere nieuwe cliënt in mijn praktijk krijgt een uitgebreid voetonderzoek. Daarnaast stel ik diverse vragen met betrekking tot uw ziektegeschiedenis (anamnese). Dit is om een zo goed mogelijk beeld te kunnen vormen en om op de juiste wijze een behandeling uit te kunnen voeren. Deze gegevens worden geregistreerd en vervolgens wordt er in overleg met u een behandeling opgesteld en krijgt u een complete pedicurebehandeling.

Pedicurebehandeling:

Een pedicurebehandeling bestaat uit: nagels knippen, nagelomgeving schoonmaken, nagels polijsten, eelt en/of likdoorns verwijderen (op plaatsen van voorkomen), ingroeiende nagels behandelen en als afsluiting een korte voetmassage.

Korte pedicurebehandeling:

Een pedicurebehandling, waarbij ik de klacht lokaal behandel. Bijvoorbeeld een pijnlijke eeltplek, een likdoorn of een ingroeiende nagel.

Voetverzorging bij Diabetespatiënten:

Diverse diabetespatiënten hebben complicaties aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Ik kan uw voeten op een professionele wijze verzorgen en adviezen geven. De behandeling wordt in veel gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw soort verzekering.

Voetverzorging bij Reumapatiënten:

Voor diverse reumapatiënten is het noodzakelijk om de voeten te laten verzorgen door een voetverzorger met kennis van de ziekte en de gevolgen ervan. Door mijn specialisatie kan ik uw voeten op de juiste wijze verzorgen en adviezen geven. De behandeling wordt in een aantal gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. De vergoeding hangt af van uw verzekeringspakket.

Voetverzorging bij de Overige Risicopatiënten:

Dit houdt in dat bij voeten waarbij, ten gevolge van o.a. een ziekte, een verhoogd risico op complicaties aan de voet aanwezig is. Ik kan uw voeten op de juiste wijze professionele zorg en hulp bieden.

Screening voeten:

Een uitgebreid voetonderzoek wordt hierbij uitgevoerd. Naast het afnemen van een vraaggesprek, waarin het ziektebeeld kan worden vastgelegd, wordt de voet bekeken op o.a. de stand van de voet en afwikkelingspatroon (aan de hand van blauwdrukken), beweeglijkheid, gevoelstesten en de benodigde schoenkennis. De voetverzorger is op de hoogte van de diverse contra-indicaties, waarbij behandelingen juist niet mogen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld bij een ontsteking en diverse ziekten.

Nagelbeugeltechniek:

Een nagelbeugel wordt geplaatst om een nagel te reguleren en is gericht op preventie en vermindering van pijnklachten, bijvoorbeeld bij een ingroeiende nagel. Er kan gebruik worden gemaakt van diverse methoden en soorten nagelbeugels. De nagel kan hiermee in de juiste vorm gecorrigeeerd worden.

Anti-druktechnieken / Orthesiologie:

Deze techniek wordt gebruikt voor het ontlasten van drukplekken, vooral aan en tussen de tenen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een op maat gemaakt siliconenstukje. Een voorbeeld hiervan is het ontlasten van pijnlijke drukplekken bij hamertenen.

Nagelreparatie of nagelprothese:

Met een geltechniek kan een nagelprothese worden vervaardigd of een beschadigde nagel worden gerepareerd. Bijvoorbeel bij een afgebroken nagel. Tevens kan het uiterlijjk van de nagel hiermee worden verbeterd, zoals bij een schimmelnagel.

Voet- en onderbeenmassage / hotstonemassage:

Een klassieke massage in de voet en/of onderbeen is bedoeld om de doorbloeding te bevorderen en afvalstoffen te verwijderen. Naast stimulerende doeleinden heeft de massage ook een ontspannend effect. Echt een weldaad voor uw voeten. U kunt kiezen uit een voetmassage, voet- en onderbeenmasssage en hotstonemassage. Bij de hotstonemassage wordt gebruik gemaakt van warme stenen. Door de warmte wordt de doorbloeding bevorderd en heeft een dieper effect dan de klassieke massage.

Cosmetische voetverzorging:

Een cosmetische behandeling wordt gegeven om uw voeten eens heerlijk te laten verwennen. Werkelijk een weldaad voor uw voeten! Een behandling kan bestaan uit een behandeling naar keuze of een combinatiebehandeling.

 • Voetscrub: Een voetscrub / peeling voor de voeten wordt toegepast om de dode huidcellen te verwijderen.
 • Voetmasker: Een voetmasker wodt toegepast om de doorbloeding te bevorderen en afvalstoffen af te voeren.
 • Koude paraffine: Bij een behandeling met koude paraffine wordt gebruik gemaakt van elektrische warmtesokken, waardoor de paraffine toch warm wordt en daarmee de werking in de huid wordt gestimuleerd en de doorbloeding wordt bevorderd. Uw voeten krijgen tevens een vochtbehandeling. Deze behandeling is uitermate geschikt voor mensen met droge voeten. Een echte oppepper!!

 

Nagelstyling voeten:

Om de nagels van uw voeten te verfraaien zijn diverse behandelingen mogelijk, zoals styling van de nagels met gel, gel-lac, nagellak of nail-art.

 • Lakken nagels: U kunt uw teennagels laten lakken met een kleur naar keuze. Indien gewenst, kunt u zelf een nagellak meebrengen.
 • Lakken French Pedicure: Uw teennagels worden gelakt. Daarbij wordt een wit randje aan de nageluiteinde aangebracht.
 • Pedinailart: Uw teennagels worden gelakt. Daarbij kunt u kiezen uit diverse kleuren en motieven. Er kunnen naar wens ook steentjes, stickertjes, of ander materiaal worden aangebracht.
 • Gel-lac French Pedicure: Deze techniek lijkt op het lakken van nagels, maar wordt toegepast met een speciale gel. De uitharding gebeurt met een UV-lamp. De kwaliteit van de gel-lac zorgt ervoor dat de lak ongeveer vijf tot zes weken blijft zitten.
 • Gel-polisch: het lakken van de nagels met een gel, die in diverse kleuren verkrijgbaar is. Uitharding gebeurt met een UV-lamp.

Voor bovenstaande behandelingen raad ik u aan om zelf slippers mee te nemen om beschadigingen na het lakken te voorkomen.

Harsen onderbenen:

Met behulp van hars wordt u ontdaan van de haren op uw onderbenen.

Cadeaucheques:

Bent u op zoek naar een cadeau voor een verjaardag, speciale gelegenheid of gewoon om iemand te verrassen? Dan is een cadeaucheque een uitstekend idee. Het bedrag of de behandeling kunt u zelf bepalen.

Producten:

Voor de voetverzorging werk ik met producten als Akileïne. Tevens zijn er diverse andere producten in de verkoop verkrijgbaar.